dilluns, 30 de juliol del 2007

Resolució de la comissió política de Compromís pel PV

El punt 7 de l’Acord de Coalició Autonòmica del “Compromís pel País Valencià” arreplega literalment al seu punt setè la següent redacció:

“Totes les formacions polítiques integrants de la coalició es comprometen a crear un grup parlamentari comú únic a les Corts Valencianes (sota el nom i logo genèric de la coalició), on el programa de la Coalició serà la base política a preconitzar i defensar.
Correspondrà a un Diputat/ada d’EUPV el càrrec de síndic del Grup, i el de Portaveu Adjunt a un diputat/ada del Bloc”.

No existeix cap dubte que segons la voluntat de l’acord de Coalició és a EUPV a qui correspón proposar al Síndic o Síndica del Grup Parlamentari a les Corts Valencianes, i és al BNV a qui correspon la proposta del Portaveu Adjunt. Per tant, la Comissió Política de Compromís acorda:
  • 1. Reconèixer a Glòria Marcos com a única Síndica del Grup Parlamentari de Compromís legitimada en virtut dels acords signats per les forces polítiques que conformen el “Compromís pel País Valencià”, així com pels acords dels òrgans de decisió d’EUPV.
  • 2. Desestimar qualsevol elecció de Síndic/a del Grup diferent al que estableixen els acords, siga pel procediment que siga. Per tant, declarar que el nomenament, si així es produeix, de Mònica Oltra com Síndica no compta amb cap legitimitat derivada dels acords de “Compromís pel País Valencià”.
  • 3. Donar trasllat d’aquesta resolució al Grup Parlamentari de “Compromís” i a la Mesa de les Corts Valencianes.
València, 26 de juliol de 2007.